Co można zrobić z kalafiora i brokuła?
Kalafior i brokuł to warzywa, które są bogate w składniki odżywcze i mają wiele zastosowań w kuchni. Mogą być spożywane na surowo, gotowane, pieczone,...
Guarana
Guarana to roślina występująca w rejonach Amazonki. Jest to jeden z najsilniejszych naturalnych pobudzaczy, czyli jest doskonałą alternatywą dla osób ospałych, zmęczonych i potrzebujących...
Napoje pobudzające
Są takie dni, że przyda nam się dodatkowe pobudzenie. Czasami wynika to ze zmęczenia, z niewyspania, albo po prostu – potrzebujemy ekstra dawki energii,...
Czy kalafior i brokuły można gotować razem?
Tak, kalafior i brokuły można gotować razem. Są to warzywa z rodziny krzyżowych, które mają podobne czasy gotowania i dobrze się komponują smakowo. Gotowanie...
Cynamon
Na samo słowo cynamon robi nam się słodko, gdyż kojarzy nam się z szarlotką, leniwymi kluskami i innymi słodkimi przyjemnościami. Jego zapach roznoszący się...
Pomelo
Pomelo, czyli dzika pomarańcza, owoc tak znaczących rozmiarów, że już jeden obdarzy kilka osób swoimi cennymi składnikami. Z wyglądu przypomina grejpfruta, jednak smak ma...
W jakiej odleglosci sadzic morele?
W jakiej odległości sadzić morele zależy od kilku czynników, takich jak klimat, gleba, warunki pogodowe i odmiana moreli. Ogólnie jednak, zaleca się sadzenie moreli...
Herbata z morwy na cukier
Owoce morwy przypominają wyglądem jeżyny, kolor mogą mieć od białego przez różowy, aż do czarnej. Możemy je skosztować pod koniec lipca, kiedy zaczynają dojrzewać....
Kiedy zbiera się brzoskwinie?
Brzoskwinie zwykle zbiera się w okresie letnim, zazwyczaj od końca lipca do początku września. Termin zbiorów może się różnić w zależności od regionu i...
Nagietek
Nagietek lekarski to niewielka jednoroczna roślina, która osiąga od około 20 do 50 cm wysokości. Roślina ta jest uprawniana jako ozdoba, ale występuje też...


















