Dziurawiec
Dziurawiec zwyczajny znany też jako ziele świętojańskie, wykorzystywany był już w starożytności przez Egipcjan. Ziele, które zbiera się w okresie kwietniowym służy jako surowiec...
Woda z cytryną na czczo
Picie wody z cytryną jest powszechnie znaną metodą na poprawę trawienia, odkwaszenie i oczyszczenie organizmu. Prezentujemy przepis na przygotowanie napoju oraz kilka powodów, dla...
Czego nie sadzić obok winogron?
Nie sadzić obok winogron drzew owocowych, ponieważ winogrona potrzebują dużo słońca i przestrzeni, a drzewa owocowe mogą zacieniać i konkurować o wodę i składniki...
Zioła na odchudzanie
W zmaganiach o piękna sylwetkę, utrzymanie prawidłowej wagi ciała, ale również w zapewnieniu wewnętrznej higieny organizmu natura jest bardzo pomocna! W tym artykule przedstawimy...
Płatki orkiszowe – właściwości i zastosowanie
Zastanawiasz się, czy warto włączyć do codziennej diety płatki orkiszowe? Sprawdź, czym charakteryzuje się ten produkt i na jakie korzyści możesz liczyć. W tym...
Czy brzoskwinie mają potas?
Brzoskwinie to popularne owoce, które są bogate w wiele składników odżywczych, w tym w potas. Potas jest ważnym minerałem, który pomaga regulować ciśnienie krwi,...
Kiełki – właściwości
Kiełki jest to doskonałe źródło witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Można je spożywać zarówno na zimno jak i na ciepło. Nie wszyscy zdają...
Żurawina
Co takiego zawiera w swoim składzie, że od dawna żurawinę docenia przemysł farmaceutyczny i coraz więcej reklam zachęca nas do spożywania tych medykamentów, które...
Z czym brokuły do obiadu?
Brokuły to warzywo, które jest bogate w wiele składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały i błonnik. Są one również niskokaloryczne i zawierają mało tłuszczu,...
Czy kotlety z kalafiora są zdrowe?
Kotlety z kalafiora to coraz popularniejsza alternatywa dla mięsnych kotletów. Wiele osób zastanawia się, czy są one zdrowe i wartościowe dla organizmu.Zalety i wady...