Z czym brokuły do obiadu?
Brokuły to warzywo, które jest bogate w wiele składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały i błonnik. Są one również niskokaloryczne i zawierają mało tłuszczu,...
Jak zrobić chrupiące brokuły?
Chrupiące brokuły to pyszna i zdrowa przekąska lub dodatek do posiłków. W tym artykule przedstawimy kilka prostych sposobów na przygotowanie chrupiących brokułów w domu.Jak...
Mięta
Mięta jest jednym z najstarszych ziół leczniczych znanym ludziom. O jej popularności świadczy chociażby fakt, iż jest ona znana zarówno w medycynie Wschodu, mitologii...
Kiedy robić oprysk moreli?
Oprysk moreli powinien być wykonany w odpowiednim czasie, aby zapobiec chorobom i szkodnikom, które mogą zniszczyć plony. Wprowadzenie do tego tematu zwykle skupia się...
Dlaczego zasada „jeść więcej” nie zawsze daje zamierzone efekty?
Osoby uprawiające sport lub takie, których masa ciała znacząco odbiega od tej wyznaczanej przez wskaźnik BMI, próbują często przybrać kilka dodatkowych kilogramów w czym...
Lipa
Lipa jest popularnym drzewem, które można spotkać w Polsce praktycznie wszędzie – w przydomowym ogródku, w parku, czy też w lesie. Jeżeli chodzi o...
Jak najlepiej jeść brokuły?
Jak najlepiej jeść brokuły? Brokuły są jednym z najzdrowszych warzyw, bogatym źródłem witamin i minerałów. Aby czerpać z nich maksymalne korzyści, warto wiedzieć, jak...
Dziurawiec
Dziurawiec zwyczajny znany też jako ziele świętojańskie, wykorzystywany był już w starożytności przez Egipcjan. Ziele, które zbiera się w okresie kwietniowym służy jako surowiec...
Płatki orkiszowe – właściwości i zastosowanie
Zastanawiasz się, czy warto włączyć do codziennej diety płatki orkiszowe? Sprawdź, czym charakteryzuje się ten produkt i na jakie korzyści możesz liczyć. W tym...
Czy brzoskwinie można przechowywać w lodówce?
Tak, brzoskwinie można przechowywać w lodówce.Czy brzoskwinie można przechowywać w lodówce?Czy brzoskwinie można przechowywać w lodówce? To pytanie, które zadaje sobie wiele osób, zwłaszcza...
















