Cynamon
Na samo słowo cynamon robi nam się słodko, gdyż kojarzy nam się z szarlotką, leniwymi kluskami i innymi słodkimi przyjemnościami. Jego zapach roznoszący się...
Jaką wodę wybrać?
Kiedy patrzymy na zdjęcia gwiazd lub sportowców przyłapanych przez fotografów bardzo często w dłoniach trzymają butelkę wody. Nie ma w tym nic dziwnego –...
Pomelo
Pomelo, czyli dzika pomarańcza, owoc tak znaczących rozmiarów, że już jeden obdarzy kilka osób swoimi cennymi składnikami. Z wyglądu przypomina grejpfruta, jednak smak ma...
Żurawina
Co takiego zawiera w swoim składzie, że od dawna żurawinę docenia przemysł farmaceutyczny i coraz więcej reklam zachęca nas do spożywania tych medykamentów, które...
Czarna rzepa
Zdrowy jak rzepa – powiedzenie, które zawiera dużo prawdy, bo ta roślina, zwana też – czarną rzodkwią zawiera wiele zdrowotnych oraz leczniczych składników.
W czarnej...
Czystek
Rosnący czystek nazywany różą skalną możemy spotkać dzikorosnący w krajach śródziemnomorskich i na Kaukazie. Roślina ta była znana już kilka tysięcy lat temu, a...
Herbata z morwy na cukier
Owoce morwy przypominają wyglądem jeżyny, kolor mogą mieć od białego przez różowy, aż do czarnej. Możemy je skosztować pod koniec lipca, kiedy zaczynają dojrzewać....
Natka pietruszki
Pietruszka – doskonałe źródło witaminy C oraz żelaza. Mimo to wiele osób nie przepada za pietruszką, a niektórzy wręcz nie są w stanie spożyć...
Awokado
Zielony owoc o skórce przypominającej krokodyla, nazywany przez kucharzy „masłem bogów”. Jest również bombą kaloryczną, ale zawiera dużo wartościowych składników. Pełno w nim tłuszczów,...
Olej lniany
Po zapoznaniu się z właściwościami jakie zawiera olej lniany część z nas przy następnej wizycie w sklepie dokona zakupu tego oleju o bardzo cennych...



















